Producten, een overzicht van de opties

De tijd dat er zonnepanelen werden geleverd voor bedrijfsmatige doeleinden, voor het opwekken van uitsluitend elektra is definitief voorbij.
Er zijn inmiddels diverse systemen verkrijgbaar voor alleen elektra tot de nieuwste generatie panelen. Deze wekken niet alleen stroom op maar verwarmen via een ingenieus systeem ook uw tapwater voor bijvoorbeeld uw douche. Dit noemen we het Universele Hybride Systeem. Een CV-installatie is hierbij ook niet meer nodig en wanneer u elektrisch kookt heeft u zelfs geen gasaansluiting meer nodig in uw huis. Een enorme besparing op uw maandelijkse kosten van de energieleverancier!

 

producten

Zoals u op het plaatje hiernaast kunt zien zorgt de pompenset ervoor dat de panelen op het dak op de juiste temperatuur blijven voor een optimale opbrengst van elektra. De vloeistof wordt dus in de zonnepanelen opgewarmd en via de pompen naar het buffervat getransporteerd. Hier koelt de vloeistof af door de warmtewisseling met het (dan nog koude) tapwater en water voor de verwarming. Daarna gaat de koude vloeistof weer terug naar de panelen.
Wanneer de weercondities niet optimaal zijn komt de lucht-warmtepomp in actie. Deze draait hoofdzakelijk op de extra stroom die via de panelen is opgewekt. In de normale stand functioneert de lucht-warmtepomp als ventilatiesysteem voor uw woning, maar bij ijsafzetting  of sneeuw op de zonnepanelen kan de luchtcirculatie worden omgekeerd en worden de panelen verwarmd. Het ijs of sneeuw dooit dan en zijn uw zonnepanelen weer in de ideale conditie voor het maximale rendement.

 

Promotie video Kerdijk&Schreijenberg montage BV

Posted by Kerdijk & Schreijenberg-montage BV on donderdag 1 oktober 2015